KADROMUZ

Aydın BÜTÜNAY - Okul Müdürü

Okul Müdürümüz; Aydın BÜTÜNAY Çukuroava Üniversitesi Eğitim Fakültesini 2004 yılında tamamlamıştır. 2004-2012 yılları arasında Siverek´te Karkalı Köyü İlkokulunda Müdür Yetkili , Selçuk İlkokulu Müdür Başyardımcılığı Yücelen İlkokulunda Müdür Yardımcısı olarak  görev yapmıştır.2012-2013 Eğitim öğretim yılında Toroslar OÇEM de öğretmen,2013--2014 eğitim öğretim yılında Arpaçbahşiş Özel Eğitim Uygulama Okulunda öğretmen olarak görev yapmıştır.2014-016 yılları arası Mut Alaçam İlkokulunda okul müdürü ve öğretmen olarak çalışmıştır.2016-2021 yıllarında Mut Ak Ali Küçük Özel Eğitim Uygulama Okulu (1-2-3. Kademe) Müdürü olarak görev yapmıştır.

Okul Müdürümüz Aydın BÜTÜNAY , ulusal ve uluslararası birçok projede görev almış olup Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Proje Uzmanı olarak çalışmıştır. 2015-2021 dönemlerinde birçok Erasmus+ projesinde aktif olarak çalışmış İtalya, Hollanda,Estonya ve Finlandiya’da özel eğitimde ritim çalışmaları, parçalanmış aile çocukları, özel eğitim materyal geliştirme çalışmaları konusunda yurt dışı eğitimi almıştır. Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Özel Eğitimde Erken Çocukluk Dönemi Dil Gelişim Envanteri Eğitici Eğitimi projesinde danışmanlık yapmıştır. Mut Ticaret Sanayi Odası tarafından 2.8  TL hibeli Mut Organize Sanayi Bölgesi tarafından Çukurova Kalkınma Ajansından 2021 yılında desteklenen Mut Organize Sanayi Bölgesi AG-OG projesinin yazımı ve yürütmesinde Kaymakamlık Biriminde proje uzmanı olarak yer almıştır. Mut OSB ´nin 2022 yılında kabul edilen Atık Su Fizibilite projesini yazmıştır.Ülkemizin en önemli yarışmalarından olan Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Ulusal Materyal Geliştirme Yarışmasına 4 defa İstanbul Materyal Geliştirme Yarışmasına 1 defa katılım sağlamıştır. Bu yarışmada koordinatörlüğünü yaptığı Kurtuluş Yolunda Atatürk Projesi Türkiye 2.si olmuştur ( https://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/kurtulus-yolunda-ataturk-projesi-ile-turkiye-ikincisi-oldu-1270920/ ) Mut Ak Ali Küçük Özel Eğitim Uygulama Okulunda 5 yılda 7 defa Tübitak 4006 ya katılma başarısı gösterilmiştir. Bunların yanında özel eğitimde özel çocukların geliştirilmesi için birçok projesi mevcuttur. Bunlardan en önemlisi Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mut Kaymakamlığı himayesinde tasarımı kendisi tarafından yapılan Mucize Kafe Tasarım Beceri Atölyesidir ( https://www.haberler.com/mucize-kafe-hizmete-girdi-13369864-haberi/ ). Bu atölye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek atölye olarak çalışmalarda aktarılmıştır.Mucize Kafe TBA 2022 yılında Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Özel Eğitimde Özel İnsanlar yarışmasında Türkiye 3.lüğü ödülüne layık görülmüştür.Özel çocuklarımızın Mersin’de kurduğu ilk orkestra  Mut Zenginleştirilmiş Orkestrası ve yine Özel Çocuklarımız tarafından kurulan ilimizde farklılık yaaratan Özel Çocuklar Mehteran Takımı kurucusudur.Özel çocuklarımız için trafik parkuru tasararımını yapan ve örnek uygulamayı kendi okulunda açılmasını sağlamıştır( https://www.karamandan.com/haber/6386809/mutta-ozel-egitim-kurumunun-bahcesine-trafik-parki-yapildi )  2012 yılında Gines Rekorlar Kitabına giren ‘’Haydi Siverek Bir Dünya Rekoru Kıralım’’ projesinde yürütme kurulunda görev ve başarı belgesi almıştır. Proje yazım konusunda Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından verilen Yurt İçi ve Yurt Dışı Fonlarına Proje Hazırlama ,Yazma ve Uygulama Eğitimi 2020 yılı MEB tarafından Proje Danışmanlığı kurslarını başarı ile tamamlamıştır.Akdeniz Özel Eğitim Anaokulu 2022 yılında açılmış olmasına rağmen Erasmus+ Uluslarararı Akreditasyonu almaya hak kazanmıştır.Okulumuzda birçok yerel projenin uygulanmasını sağlanmaktadır. Proje uzmanımız özel eğitim konusunda sürekli olarak kendini geliştiren proje ve yaptığı farkındalık çalışmaları ile destek verilirse tüm engellerin aşılabileceğine inanan bir eğitimcidir.Evli ve 2 çocuk babasıdır.

E-Posta